Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- معتقد است تمام عالم محضر امام رضا(ع) است و هر قدمی که برمی‌دارد برای رضایت خاطر آن حضرت است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، هیچ نمونه‌ای از شجاعت بهتر از این که امام حسین(ع) از لحاظ فداکاری و شهامت نشان داد در عالم پیدا نمی‌شود حتی غیر مسلمانان نیز نمی‌توانند پاکی روحی را که این جنگ اسلامی تحت لوای آن انجام گرفت، انکار کنند و این واقعیت دارد که گریه و عزاداری برای امام حسین (ع) و دیگر ائمه اطهار(ع) انسان را زود به مقصد می‌رساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ایام پس از اربعین حسینی، اینک در آستانه دهه آخر ماه صفر قرار داریم که هرساله شاهد حضور خیل عظیمی از زائران پیاده به دیار شمس‌الشموس بود اما اینک زائران از این نعمت بی‌بهره هستند.

شیوع ویروس منحوس کرونا تغییراتی اساسی در سبک زندگی همه ما ایجاد کرده و مناسک مذهبی نیز از آن متاثر هستند و البته در این میان برنامه‌های حرم رضوی با رعایت تمامی پروتکل‌های بهداشتی دنبال می‌شود.

در این میان مداحان و مرثیه‌سرایان چراغ این محافل مذهبی هستند و با نوای خود شور و حال خاصی را در مراسم حرم منور رضوی ایجاد می‌کنند.

رضا قانع یکی از پیرغلامان در عرصه مداحی اهل بیت عصمت و طهارت است که 30 است در جوار حرم مطهر امام رضا(ع) به ویژه در ایام محرم و صفر برای صاحب عزا و نیز زائرانش روضه خوانی می‌کند.

برای آشنایی بیشتر با این ذاکر اهل بیت(ع) به گفت‌وگو با وی می‌نشینیم:

این خادم حرم منور رضوی ابتدا خود را این گونه معرفی می‌کند: بنده رضا قانع الاف محمدی متولد 1340 هستم. چون پدرم مداح بود از کودکی در محافل روضه اهل بیت(ع) حضور داشتم ودر سن 17 سالگی رسما وارد عرصه مداحی شدم.

اولین مداحی بنده در محله خودمان بود. قبل از اینکه به خدمت سربازی بروم در مجالس خانگی روضه‌خوانی می‌کردم و پس از آن در محافل عزاداری شهرستان‌های دیگر هم از بنده دعوت می‌شد.

‌ویژه‌برنامه‌های دهه آخر صفر در حرم رضوی / انعکاس حال و هوای حرم امام رضا (ع) ‌از 27 شبکه ملی و بین‌المللی ‌روضه‌خوانی در اماکن روباز حرم رضوی / متبرکات رضوی با رعایت مسائل بهداشتی توزیع می‌شودوعده‌های زمین مانده دولت در بافت پیرامونی حرم رضوی/ خانه‌های تاریخی منطقه احیاء می‌شود

پدرم مداح اهل بیت(ع) بود و بسیار علاقه داشتند من هم وارد این وادی شوم و پس از آن هم برادرانم که مداح هستند مشوق‌های دیگر بنده برای ادامه کار بودند و هم اکنون پسرم نیز با مداحی نوکری ائمه(ع) را می‌کند.

از وی در مورد تفاوت‌های مداحی در حرم مطهر رضوی با سایر اماکن می‌پرسم که می‌گوید: 30 سال است که در آستان مقدس رضوی عرض ادب می‌کنم. باید بگویم درست که همه محافل عزاداری و روضه‌خوانی در محضر معصومین(ع) هستیم اما در حرم که مداحی می‌کنیم زائر آقا علی بن موسی الرضا(ع) هستیم و ایشان مستمع اصلی و میزبان مجلس هستند.

از طرف دیگر در حرم امام رضا(ع) از همه اقشار و پیر جوان و مرد و زن حضور دارند، لذا باید طوی روضه‌خوانی کرد که به عمق جان این زائرین بنشیند و در شان و مقام اهل بیت(ع) باشد.مسلما اولین چیز رضایت خود حضرت از مداح است اما در کنار آن رضایت مستمع و زائر هم مهم است‌.

از این پیرغلام رضوی و حسینی می‌پرسم یک مداح چطور می‌تواند بصیرت را در جامعه ایجاد کند؟ که عنوان می‌کند: همه ائمه(ع) نور الواحد هستند اما حضرت سید الشهدا(ع) از موقعیت خاصی در بین ائمه(ع) و عامه مردم برخوردار است طوری که امام رضا (ع) فرمودند «هر که می‌خواهد گریه کند برای جدم حسین گریه کند» و این کلام حضرت نشان دهنده این است همه واقعه عاشورا و ماجرای کربلا از نظر توحیدی و معادی برای ما درس است.

شخصیت امام حسین(ع) و رفتار و کردار ایشان برای ما یک الگو است که یک مداح می‌تواند این مهم را بازگو کند. شرایط کنونی ایجاب می کند که با درک وقایع آن زمان بصیرت را در خود ارتقا دهیم و یک مداح و روضه‌خوان بایستی بتواند این کار مهم را انجام دهد.

بصیرت افزایی بزرگترین رسالت یک مداح است. اول باید خود مداح درک و شناخت درست از سیره ائمه اطهار(ع) داشته و اهل مطالعه باشد تا بتواند رسالتش را که ترویج سیره اهل بیت(ع) است را به درستی انجام دهد.

در گذشته در ابتدا مداح چند خط از سیره و روش زندگی آن معصوم بازگو می‌کرد تا مستمعین یک درکی نسبت به آن پیدا کنند و سپس شروع به روضه‌خوانی می‌کرد و بسیار هم این روش مورد استقابل مستمعین و عزاداران قرار می‌گرفت اما متاسفانه چند سالی هست که ما شاهد این نوع مداحی نیستیم و امید داریم دوباره این شیوه از سر گرفته شود.

انتهای پیام/282/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: روضه خوانی اهل بیت ع حرم رضوی امام رضا یک مداح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۰۶۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، کتیبه مقبره شیخ بهاء الدین محمد معروف به شیخ بهایی بصورت کتیبه‌ای سنگی به طول ۲۷۰ و عرض ۷۰ سانتی متر و ضخامت ۴ سانتی متر بالای مقبره او در رواق شیخ بهایی به همت سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی آماده و نصب شده است.

جنس این کتیبه اهدایی از سنگ مرمر سبز بدون رگه و در گوشه‌های آن تزئیناتی به صورت طلا کاری نیز انجام شده است تا جلوه‌ای شکوهمند به آن ببخشد.

در این کتیبه تاریخچه کوتاهی از زندگی این عالم پرآوازه که نقش بسزایی در توسعه حرم ملک پاسبان حضرت رضا (ع) داشته به صورت حجاری با روش سندبلاست با خطاطی استاد تعریفی و استاد توکلی آمده است و به معرفی تالیفات مهم، کار‌های برجسته و شاگردان مطرح وی پرداخته شده است.

حضور شیخ بهایی در حرم امام رضا (ع) فصلی درخشان در تاریخ این مکان مقدس است چراکه خدمات ارزشمند او در زمینه‌های مختلف، از معماری و عمران تا مدیریت و تولیت، این مکان را به یکی از زیباترین و با شکوه‌ترین اماکن مذهبی جهان تبدیل کرد.

از مسئولیت‌های شیخ بهایی در حرم مطهر حضرت رضا (ع) می‌توان به «معماری و ساخت گنبد، گلدسته و ایوان‌ها» و نیز مسئولیت روشنایی و مدیریت موقوفات اشاره کرد.

 ساخت ساعت آفتابی، تألیف کتاب‌های متعدد در مورد شخصیت علمی و فضایل حضرت رضا (ع) و نیز تدریس علوم مختلف در حرم مطهر رضوی از دیگر فعالیت‌های شیخ بهایی بوده است.

شیخ بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهایی (زاده ۱۵۷۱ در بعلبک، لبنان - درگذشته ۱۶۲۷ در اصفهان) دانشمند، عارف، شاعر، نویسنده، اخترشناس و معماری ایرانی-لبنانی بود که در علوم مختلفی از جمله ریاضیات، نجوم، فلسفه، معماری و موسیقی تبحر داشت و در زمان شاه عباس صفوی با مهاجرت به ایران، در دربار او به مقامات مهمی رسید.

محل مدفن شیخ بهایی در رواقی با نام خود این عالم است که در گذشته خود وی در آن محل تدریس داشته‌اند و مقبره او از شمال به صحن آزادی از جنوب به رواق امام خمینی (ره) از مشرق به رواق دارالعباده و از مغرب به رواق دارالزهد راه دارد.

دیگر خبرها

  • کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی رونمایی و نصب شد
  • رونمایی از کتیبه مقبره شیخ بهایی در حرم مطهر رضوی
  • برپایی ۱۷۰ موکب از استان اصفهان در عراق برای زائران اربعین
  • برپایی جشن‌های دهه‌ کرامت در گیلان و میزبانی از سه کاروان خدام رضوی
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • کلینیک مشاوره حرم مطهر رضوی پناهگاه دوم زائران است/خدمت عاشقانه خادمیاران مشاور در حریم رضوی
  • موفقیت به لطف حجاب و ۳ فرزند
  • مسجد جمکران میزبان زائران حضرت معصومه (س) در دهه کرامت
  • مسجد جمکران میزبان زائران حضرت معصومه(س) در دهه کرامت